Autorităţile SUA avertizează în privinţa riscului producerii unor atacuri antiamericane în Turcia

Ambasada Statelor Unite de la Ankara a emis joi o avertizare privind riscul producerii unor atacuri care să vizeze cetăţenii americani aflaţi în Turcia, în urma intensificării retoricii antiamericane în acestă ţară, informează site-ul postului France 24.

1312 afișări
Imaginea articolului Autorităţile SUA avertizează în privinţa riscului producerii unor atacuri antiamericane în Turcia

Autorităţile SUA avertizează în privinţa riscului producerii unor atacuri antiamericane în Turcia (Imagine: AFP / Mediafax Arhiva Foto)

Turcia a fost scena mai multor atentate în ultima lună, iar presa radicală turcă a insinuat că Washingtonul ar fi implicat în comiterea acestor violenţe, acuzaţii dezminţite categoric de Ambasada americană.

"Intensificarea retoricii antiamericane are potenţialul de a inspira unii indivizi să comită acţiuni violente împotriva cetăţenilor americani", se afirmă într-un comunicat al Ambasadei.

Comunicatul mai precizează că toate călătoriile efectuate de oficiali americani la Istanbul au nevoie de aprobarea Departamentului de Stat.

Anunţul se bazează pe informaţiile care "indică faptul că grupuri extremiste îşi continuă eforturile agresive de a ataca cetăţenii americani şi expaţii aflaţi la Istanbul".

Unii oficiali turci şi o parte a presei au acuzat Statele Unite de implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, însă Washingtonul a negat categoric afirmaţiile în acest sens.

Clericul musulman Fethullah Gulen, despre care Ankara spune că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat, continuă să trăiască în Statele Unite, în pofida cererilor de extrădare formulate de autorităţile turce.

Mai mult, pe data de 27 decembrie, preşedintele Recep Erdogan a acuzat Statele Unite că ar susţine "grupări teroriste" din Siria, inclusiv Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici