Autorul atacului comis în incinta aeroportului din New Orleans a murit. Bărbatul avea probleme psihice

Bărbatul care a comis atacul cu sabie şi insecticid pe aeroportul din New Orleans a murit la spital, iar în maşina sa au fost găsite dispozitive incendiare şi butelii de gaz, informează CNN.

188 afișări
Imaginea articolului  Autorul atacului comis în incinta aeroportului din New Orleans a murit. Bărbatul avea probleme psihice

Bărbatul care a comis atacul pe aeroportul din New Orleans a murit. În maşină avea sticle incendiare

UPDATE - Autorul atacului comis în incinta aeroportului din New Orleans avea probleme psihice - anchetatori

Bărbatul care a comis atacul cu sabie şi insecticid pe aeroportul din New Orleans suferea de probleme psihice, anunţă autorităţile americane.

Richard White, în vârstă de 62 de ani, fusese diagnosticat cu o serie de probleme psihice, a declarat şeriful Newell Normand.

"White era membru al denominaţiunii Martorii lui Iehova şi refuza anumite tipuri de tratamente medicale", a spus şeriful.

"Din fericire, nu a rănit grav pe nimeni", a adăugat Normand.

Richard White, în vârstă de 62 de ani, s-a apropiat de o poartă de securitate vineri seară (sâmbătă dimineaţă, ora României) şi a pulverizat insecticid spre doi agenţi şi spre câţiva pasageri, după care a încercat să atace cu o sabie, în incinta Aeroportului Louis Armstrong din New Orleans. Agenţii de securitate s-au apărat folosind un bagaj, astfel că nu au fost răniţi cu sabia. Agresorul a fost împuşcat de agenţii de securitate, fiind transportat cu răni grave la un spital local.

Richard White a murit la spital, din cauza rănilor suferite. Şeriful care se ocupă de anchetă, Newell Normand, a declarat că anchetatorii nu au putut discuta deloc cu autorul atacului înainte ca acesta să moară.

În maşina agresorului au fost găsite sticle incendiare şi butelii cu gaz, au precizat anchetatorii, care nu au putut stabili încă motivele atacatorului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici