Video Individul care a deturnat avionul de pasageri nu avea asupra sa dispozitive explozive. Autorităţi cipriote: Este un individ cu afecţiuni mentale. Pilortul aeronavei a sărit pe geam - VIDEO

Luarea de ostatici de la bordul avionului deturnat în Republica Cipru s-a încheiat, persoanele sechestrate fiind acum în siguranţă, iar autorul a fost arestat, anunţă Guvernul cipriot-grec.

3891 afișări

UPDATE: Autorităţile cipriote nu au găsit niciun dispozitiv exploziv asupra autorului luării de ostatici la bordul avionului EgyptAir deturnat în oraşul Larnaca, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Individul care a deturnat aeronava egipteană ameninţa că avea asupra sa o centură explozivă, dar acest lucru s-a dovedit a fi fals.

Bărbatul s-a predat după şase ore de la iniţierea incidentului de securitate.

"Nu este vorba de un act terorist. Este vorba de acţiunile individuale ale unui individ instabil din punct de vedere psihic", a declarat Alexandros Zenon, un oficial din cadrul Ministerului cipriot de Externe.

Ministerul de Externe din Republica Cipru a confirmat, pentru CNN, că luarea de ostatici s-a încheiat.

Cu puţin timp înaintea acestui anunţ, mai mulţi ostatici au coborât din avionul companiei EgyptAir.

Un avion de pasageri al companiei EgyptAir a fost deturnat marţi, în timp ce zbura din oraşul egiptean Alexandria spre Cairo.

Aeronava, la bordul căreia se aflau 81 de pasageri şi membri ai echipajului, a fost deturnată şi a aterizat în Larnaca (Republica Cipru).

Presupusul autor al luării de ostatici, un cetăţean egiptean, a fost arestat la finalul negocierilor cu autorităţile cipriote.

Conform autorităţilor, nu este vorba de un act terorist, ci de o problemă personală a agresorului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici