Avion de vânătoare rusesc, doborât în Siria. Imagini dramatice cu prăbuşirea - VIDEO

Rebeli sirieni au anunţat că au doborât, sâmbătă, un avion de vânătoare rusesc în nordul-vestul Siriei, precizând că au lichidat pilotul care reuşise să se catapulteze, informează site-ul cotidianului Haaretz şi presa internaţională, menţionând că Moscova nu a comentat încă informaţiile. Imagini dramatice postate pe Twitter arată un avion de tip Sukhoi 25 prăbuşindu-se după ce a fost lovit de o rachetă, în provincia nord-vestică Idlib. În alte filmări, rebelii jubilează lângă resturile fumegânde împrăştiate la sol, celebrând voia lui Allah. Pilotul care reuşise să se catapulteze a fost capturat şi omorât.

14507 afișări
Imaginea articolului Avion de vânătoare rusesc, doborât în Siria. Imagini dramatice cu prăbuşirea - VIDEO

BREAKING NEWS: Avion de vânătoare rusesc, doborât în nord-vestul Siriei

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis că avionul de vânătoare a fost doborât în apropierea oraşului Sarqeb, localitatea controlată de rebeli pe care trupele siriene încearcă să o ocupe cu sprijin aerian din partea Rusiei.

Informaţiile privind doborârea aeronavei nu au fost comentate de Moscova.

Rami Abdurrahman, şeful OSDO, a declarat că este posibil ca avionul să aparţină aviaţiei ruse, adăugând că pilotul s-a catapultat şi a aterizat în viaţa, fiind luat prizonier.

 

 

 

 

 

Centrul Media Alep, o organizaţia a opoziţiei siriene, a anunţat că avionul doborât este un aparat de fabricaţie rusească de tip Su-25, însă nu a precizat dacă aeronava aparţinea aviaţiei ruse sau celei siriene.

Forţele guvernamentale siriene au lansat la finalul lunii decembrie o ofensivă majoră în provincia Idlib din nord-vestul ţării.

Nu există informaţii despre ce grupare insurgentă a doborât avionul şi capturat pilotul, însă în zonă sunt active şi mai multe grupări radicale, inclusiv Hayat Tahrir al-Sham, un grup islamist care are legături cu reţeaua teroristă Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici