AVIONUL DISPĂRUT: Malaysia publică datele satelitare privind zborul MH370

Malaysia a publicat, marţi, datele obţinute de satelit folosite pentru a stabili traiectoria zborului MH370, dispărut la 8 martie, până la prăbuşirea sa în Oceanul Indian, ca răspuns la solicitările rudelor pasagerilor.

6244 afișări
Imaginea articolului AVIONUL DISPĂRUT: Malaysia publică datele satelitare privind zborul MH370

AVIONUL DISPĂRUT: Malaysia publică datele satelitare privind zborul MH370

Departamentul de aviaţie civilă a anunţat că a colaborat cu Inmarsat pentru a furniza 47 de pagini de date înregistrate de operatorul britanic de sateliţi, precum şi note explicative.

Rudele celor 239 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines au cerut publicarea datelor brute, pentru ca acestea să poată fi supuse şi altor analize, în timp ce epava avionului încă nu a fost găsită.

Inmarsat a folosit sateliţii pentru a ajuta la reconstituirea rutei aeronavei.

Avionul Boeing se deplasa pe ruta Kuala-Lumpur - Beijing la 8 martie, dimineaţa, când a schimbat brusc traiectoria la aproximativ o oră de la decolare, fără a oferi explicaţii.

Semnalele sonore îl localizează la sud de Oceanul Indian, unde s-ar fi scufundat, rămânând fără combustibil, la câteva sute de kilometri în largul coastei de est a Australiei.

Căutările în Oceanul Indian sunt conduse de Australia.

Absenţa unui rezultat care să poate fi demonstrat şi stângăciile autorităţilor malaysiene în primele zile de căutări au generat mai multe explicaţii, mai mult sau mai puţin bizare, ale acestei dispariţii misterioase, precum şi scepticismul rudelor pasagerilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici