Banksy a realizat o lucrare dedicată ”supereroilor” care luptă cu noul coronavirus

  • O nouă lucrare semnată de Banksy a apărut la Spitalul General din Southampton
  • Pictura în mare parte monocromă a fost amplasată pe un hol de lângă secţia de urgenţe
  • Lucrarea de un metru pătrat a fost expusă în spital în urma colaborării cu managerii unităţii medicale
1022 afișări
Imaginea articolului Banksy a realizat o lucrare dedicată ”supereroilor” care luptă cu noul coronavirus

Sursa foto: BBC News

Desenul înfăţişează un băieţel care renunţă la supereroii lui preferaţi în favoarea unei jucării care reprezintă o asistentă medicală. Poziţia jucăriei este una care duce cu gândul la Superman, unul dintre cei mai iubiţi eroii de benzi desenate.

Singurul element de culoare din întreaga lucrare, este curea roşie de pe şorţul asistentei.

Pictura va râmâne pe pereţii spitalului până în toamnă, atunci când va fi scoasă la licitaţie pentru a strânge fonduri pentru personalul medical britanic. 

Artistul a lăsat o notă la plecare pentru angajaţii spitalului, în care scria: "Mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi. Sper să lumineze puţin locul, chiar dacă este doar alb şi negru".

Lucrarea de artă poate fi văzută de personalul medical şi de pacienţi la nivelul C din cadrul spitalului din Southhampton, relatează BBC News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici