Barack Obama, criticat după ce a salutat un puşcaş marin în timp ce ţinea în mână o cană de cafea - VIDEO

Preşedintele american Barack Obama a fost criticat dur pe reţelele sociale, după ce a salutat un puşcaş marin la coborârea din elicopterul prezidenţial în timp ce ţinea în mână o cană de cafea.

354 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, criticat după ce a salutat un puşcaş marin în timp ce ţinea în mână o cană de cafea - VIDEO

Barack Obama, criticat după ce a salutat un puşcaş marin în timp ce ţinea în mână o cană de cafea

Momentul a fost surprins în înregistrarea video postată pe contul de Instagram al Casei Albe, în care este prezentată sosirea preşedintelui american la Adunarea Generală a ONU de la New York, relatează CNN.

Gestul preşedintelui a provocat critici pe reţele sociale. "Preşedintele Obama tocmai l-a salutat pe puşcaşul marin având în mână o cană de cafea?!", a reacţionat, într-un mesaj postat pe Twitter Comitetul Naţional Republican.

Salutul reprezintă o tradiţie pentru preşedintele SUA la coborârea din elicopterul oficial. Un manual al Marinei SUA recomandă însă ca salutul să nu fie efectuat atunci când o persoană "are în mâini obiecte sau este atât de ocupată încât salutul nu poate fi practicat".

Dar Obama a trecut cu altă ocazie pe lângă un puşcaş marin fără să salute, iar acest detaliu a fost de asemenea observat de comentatori.

Barack Obama nu este însă primul preşedinte american care încalcă protocolul. În 2001, fostul preşedinte George W. Bush a salutat în timp ce îşi ţinea câinele în braţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici