Barack Obama l-a felicitat pe noul şef al Guvernului italian

Preşedintele american Barack Obama l-a felicitat pe noul premier italian Matteo Renzi şi a fixat o întâlnire bilaterală cu acesta în martie, la Roma, a anunţat luni Casa Albă, după o conversaţie telefonică între cei doi lideri.

81 afișări
Imaginea articolului Barack Obama l-a felicitat pe noul şef al Guvernului italian

Barack Obama (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În cursul acestei discuţii, preşedintele american şi-a exprimat susţinerea faţă de obiectivele lui Renzi în materie de dezvoltare economică, afirmă Casa Albă.

Obama a declarat, de asemenea, că doreşte să "continue parteneriatul americano-italian asupra Afganistanului şi Libiei", evocând cooperarea în domeniul Apărării şi securităţii, potrivit acestei surse.

Înainte ca Renzi, în vârstă de 39 de ani, să devină sâmbătă premier al Italie, succedându-l pe Enrico Letta, Obama anunţase că se va deplasa la sfârşitul lui martie la Roma, în cadrul unui turneu european, când va vizita inclusiv Haga şi Bruxelles-ul. De asemenea, el urmează să se întâlnească pentru prima dată cu Papa Francisc la Vatican.

Potrivit Casei Albe, Obama şi Renzi se bucură de perspectiva unei întâlniri în viitorul apropiat, având "ocazia de a consolida cooperarea în anumite cazuri de interes comun".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici