Barack Obama NEAGĂ că ar fi cerut ascultarea telefoanelor lui Donald Trump

Barack Obama, fostul preşedinte al Statelor Unite, nu a ordonat niciodată ascultarea telefoanelor vreunui cetăţean american, a declarat sâmbătă purtătorul său de cuvânt, dezminţind, astfel, acuzaţiile preşedintelui Donald Trump potrivit cărora el ar fi fost ascultat de predecesorul său înaintea alegerilor, scrie BBC.

2286 afișări
Imaginea articolului Barack Obama NEAGĂ că ar fi cerut ascultarea telefoanelor lui Donald Trump

Barack Obama neagă că ar fi cerut ascultarea telefoanelor lui Donald Trump / Trump, îndemnat să-şi susţină afirmaţiile cu privire la interceptarea telefoanelor

Barack Obama NEAGĂ că ar fi cerut ascultarea telefoanelor lui Donald Trump 

”Nici preşedintele Obama şi nici vreun alt responsabil de la Casa Albă nu a ordonat vreodată supravegherea unui cetăţean american”, a ţinut să precizeze Kevin Lewis, purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama, potrivit BBC.

De asemenea, Lewis a adăugat că exista o regulă în Administraţia Obama ca ”niciun oficial de la Casa Albă să nu intervină în vreo investigaţie independentă a Departamentului de Justiţie.”

Declaraţia lui Lewis a lăsat să se înţeleagă că ar avea loc o investigaţie juridică.

Ben Rhodes, consilierul pe politică externă al lui Obama a ţinut să-i scrie şi el preşedintelui Trump, spunând că ”Niciun preşedinte nu poate ordona supravegherea unui cetăţean şi că aceste restricţii există pentru ca oamenii să fie protejaţi de cineva precum Trump”.

Aceste precizări au apărut după ce preşedintele Donald Trump a acuzat fosta Administraţie de la Casa Albă că ar ”fi interceptat convorbiri telefonice” din biroului magnatului imobiliar, înaintea alegerilor din 2016, informează The Guardian.

Acesta a postat pe Twitter următorul mesaj: ”Îngrozitor! Tocmai am descoperit că Obama mi-a ascultat telefonul din Turnul Trump, chiar înainte de alegeri. Nu a descoperit nimic”.

”Este legal ca un preşedinte în funcţie să intercepteze convorbiri chiar înaintea alegerilor?”, a adăugat acesta.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost îndemnat să aducă dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile cu privire la supravegherea telefonică ordonată de Obama înaintea alegerilor prezidenţiale.

Ben Sasse, senator Republican, a spus că afirmaţiile preşedintelui Trump sunt ”serioase” şi că acesta ar trebui să dea mai multe detalii cu privire la acest subiect şi să precizeze cum a aflat aceste informaţii.

Acuzaţiile lui Trump legate de interceptarea convorbirilor telefonice, respinse

Purtătorul de cuvânt al lui Barack Obama a catalogat acuzaţiile făcute de Donald Trump ca fiind ”pur şi simplu false”.

Donald Trump a făcut aceste acuzaţii prin intermediul unir postări făcute pe pagina sa de Twitter.

Preşedintele american nu a specificat de unde anume ar deţine informaţiile legate de acuzaţiile făcute.

La rândul lor, oficialii preşedintelui american au comunicat că nu cunosc de unde ar fi putut proveni acuzaţiile vehiculate de liderul de la Casa Albă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici