Barack Obama şi Mitt Romney sunt aproape la egalitate în preferinţele de vot

Preşedintele democrat al Statelor Unite, Barack Obama, şi Mitt Romney, probabilul adversar republican al său în scrutinul din noiembrie, sunt aproape la egalitate în preferinţele de vot, conform unui sondaj efectuat de New York Times/CBS şi citat de AFP.

123 afișări
Imaginea articolului Barack Obama şi Mitt Romney sunt aproape la egalitate în preferinţele de vot

Barack Obama şi Mitt Romney sunt aproape la egalitate în preferinţele de vot (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cei doi politicieni sunt cotaţi cu 46% din intenţiile de vot. Popularitatea lui Mitt Romney, care a scăpat de adversarul său ultraconservator Rick Santorum, este în uşoară creştere comparativ cu un sondaj efectuat luna trecută, în care avea 44%.

Anunţând oficial susţinerea pentru Mitt Romney, liderul minorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell, a anticipat un scrutin strâns. "Aşa cum aţi observat, Partidul Republican este pe cale să se unifice în spatele lui Mitt Romney. Cred că va fi un scrutin foarte strâns", a spus el.

Un sondaj de opinie Gallup efectuat luni îl plasa pe Mitt Romney la nivelul de 47%, în timp ce Barack Obama ar fi la 45%.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici