Barack Obama: Statele Unite au evitat o intervenţie militară în Siria pentru că au limitele lor

Preşedintele american Barack Obama a argumentat, vineri, decizia sa de a nu trimite forţe militare împotriva regimului de la Damasc, în toamna lui 2013, subliniind că "Statele Unite au limitele lor".

1486 afișări
Imaginea articolului Barack Obama: Statele Unite au evitat o intervenţie militară în Siria pentru că au limitele lor

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Consider că ar fi greşit să se creadă că noi am fost capabili, cu ajutorul unor lovituri ţintite, să prevenim agravarea situaţiei în Siria", a declarat Obama pentru postul american de televiziune CBS, într-un interviu înregistrat la Roma, exact înainte de plecarea preşedintelui Statelor Unite în Arabia Saudită.

"Nici nu este vorba că n-ar merita, dar după un deceniu de război se simte că Statele Unite au limitele lor", a adăugat el.

Conflictul sirian, care durează deja trei ani, s-a soldat cu peste 146.000 de morţi.

"Când vezi o ţară precum Siria şi cum ea a fost dezmembrată, când vezi criza umanitară din regiune, înţelegi că ceea ce se întâmplă nu are loc în concordanţă cu nicio interpretare rezonabilă a islamului", a menţionat Obama.

Câteva ore mai târziu, la sosirea sa în Arabia Saudită, liderul american a discutat cu regele saudit Abdallah despre modalităţile de consolidare, din punct de vedere "politic şi militar", a opoziţiei moderate din Siria, reafirmând totodată că Washingtonul şi Riyadul au interese strategice comune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici