Bărbatul care a pătruns în Casa Albă deţinea muniţii, a anunţat un procuror federal

Bărbatul care a pătruns vineri în Casa Albă deţinea munţii şi reprezenta "un pericol pentru preşedintele" Barack Obama , a declarat luni un procuror federal.

161 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a pătruns în Casa Albă deţinea muniţii, a anunţat un procuror federal

Bărbatul care a pătruns în Casa Albă deţinea muniţii, a anunţat un procuror federal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Îmbrăcat într-un combinezon de culoare portocalie, Omar Gonzalez, în vârstă de 42 de ani, un fost combatant în Irak, arestat în interiorul edificiului având ascuns sub haine un cuţit cu o lamă de nouă centimetri, a fost prezentat luni unui tribunal federal de la Washington, a constatat AFP.

Potrivit procurorului David Mudd, muniţii, două topoare şi o macetă au fost găsite în maşina bărbatului, parcată în apropiere de Casa Albă.

Gonzalez a fost inculpat de un tribunal de la Washington pentru pătrundere ilegală într-o clădire cu acces restricţionat având asupra sa o armă periculoasă şi riscă o pedeapsă de zece ani de închisoare. Judecătorul federal John Facciola a ordonat ca Omar Gonzalez să fie menţinut în detenţie, fără posibilitatea de a fi eliberat pe cauţiune, cel puţin până la următoarea audiere, fixată pentru data de 1 octombrie.

Avocatul din oficiu nu a dorit ca bărbatul să fie supus unei expertize psihiatrice.

După acest incident, o anchetă a fost deschisă asupra securităţii Casei Albe.

Preşedintele Barack Obama s-a declarat "preocupat" de pătrunderea acestui bărbat, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al administraţiei americane, Josh Earnest.

Secretarul american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, a luat apărarea Secret Service, care face parte din departamentul său.

"Vă îndemn să nu trageţi concluzii pripite şi să nu prejudiciaţi calitatea personalului de securitate, care nu are la dispoziţie decât câteva secunde pentru a acţiona", a afirmat el într-un comunicat.

Omar Jose Gonzalez, care a fost reţinut după ce a pătruns în complexul prezidenţial, a servit peste 13 ani în armată. El s-a pensionat în 2012, din cauza unei dizabilităţi.

Preşedintele Barack Obama nu mai era la Casa Albă în momentul incidentului, petrecut vineri în jurul orei 19.20. Barack Obama, fiicele lui şi un prieten părăsiseră Casa Albă cu patru minute înainte, îndreptându-se cu elicopterul spre reşedinţa de la Camp David (Maryland), unde familia prezidenţială a petrecut weekendul. Michelle Obama se afla deja la Camp David.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici