Bate Putin în retragere? Lavrov spune că Rusia vrea să negocieze cu Ucraina, dar Kievul refuză

Rusia nu respinge negocierile cu Ucraina, dar o nouă amânare a acestora de către Kiev va complica posibilitatea de a ajunge la un acord cu Moscova, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat postului de televiziune Rossiya-1.

28557 afișări
Imaginea articolului Bate Putin în retragere? Lavrov spune că Rusia vrea să negocieze cu Ucraina, dar Kievul refuză

Lavrov a precizat că preşedintele rus Vladimir Putin a transmis poziţia Moscovei în timpul unei întâlniri cu liderii Dumei de Stat. "Preşedintele le-a spus participanţilor la întâlnire că noi nu refuzăm negocierile, dar cei care o fac ar trebui să înţeleagă că, cu cât amână mai mult acest proces, cu atât mai dificil va fi pentru ei să negocieze cu noi", a declarat ministrul, potrivit TASS.

Potrivit lui Lavrov, autorităţile de la Kiev spun că negocierile pot avea loc doar după victoria Ucrainei. "Şi atunci, când Rusia părăseşte teritoriile ucrainene, ei vor fi gata să discute, impunându-ne condiţiile lor. Ei sunt susţinuţi în mod activ în acest sens, la Londra, Washington, Bruxelles. Dacă aceasta este alegerea lor, atunci ştim cum putem atinge obiectivele stabilite de preşedintele rus Vladimir Putin în cadrul unei operaţiuni militare speciale", a declarat el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că negocierile cu Federaţia Rusă pentru a se pune capăt războiului sunt în prezent „imposibile”. 

„Vrem să punem capăt războiului, dar spaţiul şi oportunităţile s-au schimbat. Societatea nu vrea să discute cu teroriştii. Deşi se poate comunica chiar şi cu teroriştii, pentru că ei ştiu ce vor”, a spus Zelenski. „Nu există asigurări că [ruşii] vor face ceea ce spun că vor face. Eu cred că nu o vor face. Nimeni nu îi crede. Aşa cum se spune, nu pot fi cei cu care să dai mâna”.

Zelenski a adăugat: „Ruşii nu sunt pregătiţi să recunoască faptul că au ocupat ţara noastră. Acest lucru înseamnă că nu va exista un dialog substanţial”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici