BBC: Clivajul politic din România ţine mai mult de vanitatea facţiunilor decât de diferenţe politice

Coaliţia de centru-stânga a câştigat detaşat scrutinul parlamentar din România, subliniind că disputele politice ţin, cel mai adesea, de vanitatea principalilor interlocutori, mai degrabă decât de diferenţele politice, notează BBC.

483 afișări
Imaginea articolului BBC: Clivajul politic din România ţine mai mult de vanitatea facţiunilor decât de diferenţe politice

BBC: Clivajul politic din România ţine mai mult de vanitatea facţiunilor decât de diferenţe politice (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Coaliţia de centru-stânga a premierului Victor Ponta a obţinut victoria în alegerile din România. Uniunea Social-Liberală (USL) a obţinut aproape 60% din voturi", notează BBC.

"Alianţa România Dreaptă (ARD), a preşedintelui de centru-dreapta Traian Băsescu, s-a clasat pe locul doi, cu aproximativ 17%", precizează BBC.

"Rezultatele pot conduce la o criză constituţională, în contextul în care preşedintele a sugerat că ar putea refuza numirea rivalului Victor Ponta în funcţia de premier", explică BBC.

"Cel mai adesea, clivajul politic pare să ţină mai mult de vanitatea principalilor actori politici decât de diferenţele politice. Iar antagonismul a paralizat, uneori, procesul decizional", subliniază BBC.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici