Benjamin Netanyahu ameninţă cu anularea discuţiilor programate cu ministrul german de Externe-surse

Premierul israelian Benjamin Netanyahu afirmă că ar putea să anuleze discuţiile programate marţi cu ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, din cauza planurilor şefului diplomaţiei de la Berlin de a se întâlni cu ONG-uri critice la adresa Israelului, informează France 24.

1007 afișări
Imaginea articolului Benjamin Netanyahu ameninţă cu anularea discuţiilor programate cu ministrul german de Externe-surse

Benjamin Netanyahu ameninţă cu anularea discuţiilor programate cu ministrul german de Externe-surse (Imagine: Hepta)

Un oficial israelian, care a făcut declaraţii sub protecţia anonimatului, a confirmat informaţiile privind posibilitatea ca Netanyahu să anuleze întrevederea cu Sigmar Gabriel în cazul în care acesta se va întâlni cu organizaţiile neguvernamentale care au realizat documentarele Breaking The Silence şi B'Tselem.

Documentarul Breaking The Silence înceracă să prezinte presupusurile abuzuri ale forţelor militare israeliene în teritoriile palestiniene, în timp ce B'Tselem tratează o serie de chestiuni şi are un ton extrem de critic la adresa activităţilor evreieşti de colonizare în Cisiordania.

Ministrul german de Externe a reacţionat, spunând că un asemenea gest ar fi unul "regretabil" şi afirmând că ar fi de "neconceput" ca oficialii germani să anuleze o întrevedere cu premierul israelian în cazul în care acesta s-ar întâlni cu opozanţii Guvernului de la Berlin în cursul unei vizite în Germania.

Astfel de incidente între oficiali străini aflaţi în vizită în Israel şi Guvernul de la Tel Aviv s-au mai înregistrat şi în trecut.

În luna februarie, Tel Avivul l-a mustrat pe ambasadorul belgian după ce premierul Belgiei, Charles Michel, s-a întâlnit cu organizaţiile neguvernamentale care au realizat documentarele Breaking The Silence şi B'Tselem, în cursul unei vizite în Israel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici