Bilanţul cutremurului din Myanmar: Cel puţin 26 de morţi

Cutremurul care a afectat centrul Myanmarului duminică s-a soldat cu 26 de morţi, 12 dispăruţi şi peste 200 de răniţi, a declarat marţi un oficial al Crucii Roşii birmane.

74 afișări
Imaginea articolului Bilanţul cutremurului din Myanmar: Cel puţin 26 de morţi

Bilanţul cutremurului din Myanmar: Cel puţin 26 de morţi (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"În total, au murit 26 de persoane până în prezent, 12 sunt date dispărute şi 231 au fost rănite", a declarat Aung Kyaw Htut, precizând că peste 250 de case au fost distruse de acest cutremur cu magnitudinea de 6,8, urmat de alte seisme în regiune.

Primul cutremur cu magnitudinea de 6,8 s-a produs duminică dimineaţa la o adâncime de zece kilometri, la 116 kilometri nord de Mandalay, al doilea oraş ca mărime al ţării, a precizat institutul american de geofizică USGS. Acesta a fost urmat de două replici cu magnitudinea 5.

În cursul serii, un alt seism, cu magnitudinea de 5,8, mai de suprafaţă, s-a produs la 86 de kilometri nord-vest de oraşul industrial.

Un al treilea seism, cu magnitudinea de 5,6 s-a produs luni dimineaţă, la 135 de kiloemtri nord de Mandalay şi la o adâncime de nouă kilometri, potrivit USGS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici