Bilanţul epidemiei de coronavirus: Numărul oficial al morţilor a crescut la 813. Nou caz confirmat într-o ţară din Europa

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a crescut sâmbătă la 813, în condiţiile în care încă 89 de persoane au murit în provincia Hubei din China. Astfel, bilanţul morţilor provocate de noul tip de virus la nivel global l-a depăşit pe cel al SARS, din 2003.

7882 afișări
Imaginea articolului Bilanţul epidemiei de coronavirus: Numărul oficial al morţilor a crescut la 813. Nou caz confirmat într-o ţară din Europa

Nou caz confirmat într-o ţară din Europa

Dintre cele 813 victime, 811 s-au înregistrat în China continentală, una în Filipine şi una în Hong Kong. De asemenea, numărul cazurilor confirmate de infecţie a crescut la 37.000, dintre care cel puţin 27.100 au fost înregistrate în provincia Hubei, de unde a pornit epidemia.

Astfel, ziua de sâmbătă este cea în care s-au înregistrat cele mai multe decese cauzate de coronavirus de la declanşarea epidemiei, în ianuarie.

În aceste condiţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că va trimite în China o echipă pentru a investiga această epidemie.

Totodată, trebuie menţionat faptul că numărul morţilor provocate de coronavirus l-a depăşit pe cel cauzat în urma epidemiei de SARS, din 2003, scrie BBC.

În anul 2003, 774 de oameni au murit în urma contractării SARS, victimele provenind din peste 24 de ţări. 

Al patrulea caz de coronavirus confirmat în Marea Britanie

Al patrulea caz de pacient infectat cu noul tip de coronavirus a fost confirmat duminică în Marea Britanie, au informat oficiali din domeniul Sănătăţii, relatează BBC.

Pacientul a intrat în contact cu un al pacient britanic şi ar fi fost infectat în Franţa. Anunţul a fost făcut după ce 200 de britanici şi persoane de alte naţionalităţi au fost evacuate duminică din Wuhan.

Un britanic a fost diagnosticat cu coronavirus în Spania

Un bărbat britanic a fost diagnosticat duminică cu noul tip de coronavirus în Mallorca, acesta fiind al doilea caz confirmat în Spania, a informat Centrul Naţional pentru Microbiologie, relatează Reuters.

Pacientul este unul din cei patru membri ai unei familii de britanici ţinute sub observaţie în Mallorca după ce au intrat în contact cu o persoană infectată din Franţa. Ceilalţi trei membrii ai familiei nu au fost diagnosticaţi cu noul tip de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici