Bilanţul victimelor naufragiului din Egipt a ajuns la 202 morţi

Treizeci şi trei de alte cadavre au fost recuperate marţi după scufundarea unei ambarcaţiuni cu imigranţi în largul coastelor Egiptului, ridicând numărul victimelor la 202, informează site-ul agenţiei Reuters.

353 afișări
Imaginea articolului Bilanţul victimelor naufragiului din Egipt a ajuns la 202 morţi

Bilanţul victimelor naufragiului din Egipt a ajuns la 202 morţi

Nava care transporta imigranţi s-a scufundat la 21 septembrie în Marea Mediterană.

Anterior echipele de salvare recuperaseră 169 de cadavre, dar nu se cunoaşte încă numărul exact al persoanelor care au dispărut în urma naufragiului.

Deşi iniţial guvernatorul regional Mohamed Sultan a declarat că numărul cadavrelor recuperate se apropia de adevăratul bilanţ al victimelor, echipele de salvare au continuat să caute rămăşite umane în apa mării.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (IOM) a estimat că la bordul ambarcaţiunii erau circa 450 de persoane, dintre care aproximativ 300 de persoane au decedat.

"Aceasta este una dintre cele mai mari tragedii ale acestui an", a declarat purtătorul de cuvânt IOM, Joel Millman.

"Suntem îngrijoraţi de ce va urma în restul anului, pe măsură ce vremea se răceşte iar marea devine mai agitată", a adăugat acesta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici