Bill Clinton susţine că Barack Obama merită să fie reales

Preşedintele Statelor Unite a primit duminică seara un omagiu de la predecesorul său Bill Clinton, care a afirmat în faţa unor donatori bogaţi ai Partidului Democrat că Barack Obama "merită să fie reales".

167 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton susţine că Barack Obama merită să fie reales

Bill Clinton susţine că Barack Obama merită să fie reales (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama şi Clinton au mers la McLean, opulenta periferie de vest a Washingtonului, pentru a participa la reuniunile de strângere de fonduri în vederea alegerilor prezidenţiale din 6 noiembrie.

Obama va încerca să obţină un al doilea mandat de patru ani la Casa Albă, o performanţă atinsă de Clinton, preşedinte din 1993 până în 2001, care a fost singurul democrat ce a reuşit acest lucru de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Când devii preşedinte, munca ta este să explici unde suntem, încotro crezi că trebuie să mergem, să fii dotat cu o strategie ad hoc şi să o execuţi", a explicat Clinton, în vârstă de 65 de ani, la această reuniune care a avut loc la domiciliul lui Terry McAuliffe, unul dintre prietenii săi apropiaţi, democrat şi om de afaceri de succes.

"Potrivit acestor criterii, Barack Obama merită să fie reales preşedintele Statelor Unite", a declarat Clinton, atacându-l pe adversarul republican al preşedintelui, Mitt Romney.

"Este o nebunie. (Obama) are un adversar care vrea să facă tot ceea ce au făcut înainte, dar şi mai mult, ceea ce va avea aceleaşi consecinţe, sau unele şi mai puternice", a declarat Clinton, făcând aluzie la cele două mandate ale succesorului său republican George W. Bush, care s-au încheiat cu o recesiune economică.

Clinton, care critica lipsa de experienţă a lui Obama atunci când acesta din urmă contesta învestitura democrată a soţiei sale Hillary în 2007-2008, a asigurat că el crede că preşedintele "a făcut treabă bună".

Cel de-al 42-lea preşedinte al Statelor Unite a apărut vineri într-o înregistrare video de campanie a lui Obama pentru a saluta spiritul de decizie de care acesta a dat dovadă în raidul împotriva lui Osama ben Laden, din urmă cu un an.

Obama a evocat, la rândul său, duminică, "bilanţul remarcabil" al lui Clinton, pe care l-a calificat drept un "maestru al comunicării".

Reuniunile, la care au participat peste 500 de persoane, i-au permis lui Obama să strângă cel puţin două milioane de dolari pentru campanie şi partidul său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici