Bloomberg: SUA şi aliaţii consideră iminent un atac cu rachete al Iranului şi a miliţilor sale asupra Israelului

SUA şi aliaţii săi cred că atacuri majore cu rachete sau drone din partea Iranului împotriva unor ţinte militare şi guvernamentale din Israel sunt iminente, , potrivit unor persoane familiarizate cu informaţiile citate de Bloomberg. Un astfel de atac ar marca o extindere semnificativă a conflictului din Orientul Mijlociu

2065 afișări
Imaginea articolului Bloomberg: SUA şi aliaţii consideră iminent un atac cu rachete al Iranului şi a miliţilor sale asupra Israelului

SUA şi aliaţii consideră iminent un atac cu rachete al Iranului asupra Israelului

Potenţialul atac, posibil cu ajutorul unor rachete de înaltă precizie, ar putea avea loc în următoarele zile. Este văzut mai degrabă ca o chestiune de când, nu dacă, a spus una dintre persoanele citate de Bloomberg, pe baza evaluărilor serviciilor de informaţii americane şi israeliene.
 
Ţiţeiul Brent, referinţa globală, a crescut cu peste 1%, ajungând să se tranzacţioneze la peste 90 de dolari pe baril în urma acestei ştiri. Petrolul a crescut cu 16% în acest an.
 
Iranul a ameninţat că va lovi Israelul ca represalii la atacul de săptămâna trecută asupra unui complex diplomatic din capitala siriană Damasc, în urma căruia au fost ucişi înalţi oficiali militari iranieni. Israelul nu a recunoscut în mod explicit că se află în spatele acelui atac, deşi a urmat în mod tradiţional o politică de ambiguitate cu privire la operaţiunile din Siria, Liban şi din alte părţi.
 
Aliaţii occidentali ai Israelului au fost informaţi că este posibil ca instalaţiile guvernamentale şi militare israeliene să fie vizate, dar nu se aşteaptă ca instalaţiile civile să fie vizate, au declarat aceştia. Israelul le-a spus aliaţilor că aşteaptă ca acest atac să aibă loc înainte de a lansa o altă ofensivă terestră împotriva Hamas în Rafah, Gaza.
 
Oficialii israelieni sunt de acord cu punctul de vedere al aliaţilor. De asemenea, ei au ameninţat public Iranul că, dacă va lovi teritoriul israelian, Israelul va lovi teritoriul iranian.
Anterior, miercuri, liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a repetat promisiunea de a riposta împotriva Israelului pentru lovitura de la Damasc, despre care a spus că echivalează cu un atac asupra teritoriului iranian.
 
Misiunile diplomatice străine se pregătesc deja pentru potenţiale lovituri, făcând planuri de urgenţă pentru evacuare, pe fondul solicitărilor autorităţilor israeliene cu privire la provizii de urgenţă precum generatoare şi telefoane prin satelit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici