Bombardiere strategice ruse, cu capacitate nucleară, au zburat în preajma Japoniei şi a SUA

Ministerul rus al Apărării a declarat marţi că două dintre bombardierele sale strategice Tu-95MS au efectuat un zbor de peste 12 ore deasupra Oceanului Pacific, a Mării Bering şi a Mării Okhotsk.

7926 afișări
Imaginea articolului Bombardiere strategice ruse, cu capacitate nucleară, au zburat în preajma Japoniei şi a SUA

Zborul avioanelor cu capacitate nucleară a avut loc într-un moment tensionat între Rusia şi Occident, după ce NATO şi Statele Unite au declarat că se aşteaptă ca Rusia să îşi testeze iminent forţele nucleare, relatează Reuters.

Avioanele au fost escortate de avioane de vânătoare MiG-31 şi au fost realimentate în aer, a precizat ministerul. Acesta a descris misiunea ca fiind "un zbor programat deasupra apelor neutre", în conformitate cu normele internaţionale privind spaţiul aerian.

Ministerul nu a precizat ruta, dar o traiectorie de zbor deasupra Mării Okhotsk şi a Mării Bering ar fi trecut pe lângă Japonia şi Statele Unite.

NATO desfăşoară exerciţii de pregătire nucleară în această săptămână şi a declarat că se aşteaptă ca Rusia să organizeze în curând propriile exerciţii nucleare. Kremlinul a declarat mai devreme, marţi, că nu are informaţii în acest sens.

Oficialii americani au declarat că se aşteaptă ca exerciţiile ruseşti să includă lansarea de teste cu rachete balistice.

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat pe 21 septembrie că este pregătit să apere "integritatea teritorială" a Rusiei prin toate mijloacele, inclusiv prin arme nucleare, dacă este necesar.

Săptămâna următoare, el a proclamat că Rusia absoarbe patru regiuni ucrainene - o acţiune condamnată în mod covârşitor ca fiind ilegală de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite - şi că le ia sub umbrela sa nucleară.

Oficialii occidentali sunt îngrijoraţi de momentul în care au loc exerciţiile ruseşti, dar şi-au exprimat încrederea în capacitatea lor de a discerne diferenţa dintre un exerciţiu rusesc şi orice mişcare a lui Putin de a-şi pune în practică ameninţările.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici