Jean Castex a fost desemnat premier al Franţei, după demisia lui Edouard Philippe

Jean Castex a fost nominalizat de preşedintele Emmanuel Marcon ca premier al Franţei, după demisia lui Edouard Philippe, anunţă Reuters.

1607 afișări
Imaginea articolului Jean Castex a fost desemnat premier al Franţei, după demisia lui Edouard Philippe

BREAKING Jean Castex a fost numit premier al Franţei, după demisia lui Edouard Philippe/ FOTO: Profimedia

Jean Castex, coordonator al strategiei privind revenirea la normalitate în pandemia de Covid-19 în Franţa, va avea la dispoziţie o săptămână pentru a forma Guvernul. 

Jean Castex nu are anvergură politică naţională, a fost primar al oraşului francez Prades, iar ultima funcţie îndeplinită a fost cea de coordonator al ieşirii din carantina naţională, potrivit Reuters.

Jean Castex va fi însărcinat cu formarea noului guvern, după demisia lui Edouard Philippe, conform unei scurte declaraţii de presă lansată de Paris.

Prim ministrul francez, Edouard Philippe, a demisionat vineri, înaintea unei remanieri guvernamentale iniţiată de preşedintele Emmanuel Macron, menită să-i consolideze poziţia înainte de o potenţială realegere, la prezidenţialele din 2022. 

Întrebările legate de Philippe au apărut la mijlocul lunii iunie, când Macron a declarat că doreşte să-şi „reinventeze” preşedinţia.

Mişcarea lui Macron pentru a-şi reorganiza guvernul centrist vine după rezultatele obţinute de partidul său la alegerile municipale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici