Postul de comisar UE care era deţinut de Corina Creţu, preluat de Johannes Hahn

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transferat comisarului Johannes Hahn postul de comisar european pentru Politici Regionale, în contextul demisiei Corinei Creţu.

1557 afișări
Imaginea articolului Postul de comisar UE care era deţinut de Corina Creţu, preluat de Johannes Hahn

Postul de comisar UE care era deţinut de Corina Creţu, preluat de Johannes Hahn

"În urma demisiei lui Andrus Ansip şi a Corinei Creţu din funcţiile deţinute în Comisia Europeană pentru a prelua mandatele de europarlamentari, preşedintele Juncker a decis să transfere temporar portofoliile lor vicepreşedintelui Maros Sefcovici şi comisarului Johannes Hahn", anunţă Comisia Europeană într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Andrus Ansip a fost până acum vicepreşedinte responsabil de Piaţa Unică Digitală, iar Corina Creţu era responsabilă de Politicile Regionale. Cu experienţa de vicepreşedinte pentru Uniunea Energetică şi de coordonator de proiecte, Maros Sefcovici are expertiza necesară şi conexiunile, fiind persoana ideală pentru asigurarea continuităţii în Piaţa Unică Digitală în mod temporar. Comisarul Hahn, responsabil de Politicile de Vecinătate şi de Negocierile pentru Extindere, a deţinut portofoliul Politicilor Regionale în mandatul precedent în cadrul Comisiei Europene, astfel că are cunoştinţele şi contactele necesare pentru gestionarea temporară a Politicilor Regionale", precizează Comisia Europeană.

Taguri:
ue,
românia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici