Britanicii sunt divizaţi în legătură cu ieşirea ţării lor din UE

Britanicii au păreri împărţite cu privire la rămânerea sau ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană, potrivit unui sondaj online publicat de The Sun on Sunday.

265 afișări
Imaginea articolului Britanicii sunt divizaţi în legătură cu ieşirea ţării lor din UE

Britanicii sunt divizaţi în legătură cu ieşirea ţării lor din UE (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit sondajului, 41 la sută dintre persoanele intervievate consideră că Marea Britanie trebuie să rămână în Uniunea Europeană, dar tot 41 la sută se declară în favoarea părăsirii UE. Sondajul a fost realizat la comanda lordului Michael Aschcroft şi efectuat pe un eşantion de 20.000 de persoane, în perioada 7 - 20 ianuarie.

În schimb, doar 20 la sută dintre persoanele intervievate consideră că premierul David Cameron va putea negocia o poziţie mai bună a Marii Britanii în UE, în timp ce şeful Guvernului de la Londra a promis un referendum pe această temă pentru 2017, dacă va fi reales în 2015.

Sondajul arată, de asemenea, că, pe o scară a preferinţelor celor 27 de ţări şi instituţii, Parlamentul European - pentru reînnoirea căruia sunt programate alegeri în luna mai - se situează abia pe poziţia 21, iar Uniunea Europeană pe locul 23.

În clasamentul preferinţelor, doar Arabia Saudită, Iranul şi Coreea de Nord se află după Parlamentul European.

Rusia a ocupat locul 20, însă sondajul a fost realizat înainte de anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă.

Canada a ocupat primul loc în preferinţele persoanelor intervievate.

Un alt sondaj realizat pentru publicaţia The Mail on Sunday arată că 48 la sută dintre britanici ar vota pentru ieşirea din UE în cazul unui referendum, iar 39 la sută pentru rămânere, în timp ce 13 la sută s-au declarat indecişi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici