Bucureşti, reuniunea NATO: Blinken va anunţa asistenţă pentru reţeaua electrică ucraineană

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va anunţa marţi o nouă asistenţă pentru restabilirea capacităţii de transmisie a energiei electrice a Ucrainei după atacurile ruseşti care vizează reţeaua energetică a ţării, a declarat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, conform Reuters.

293 afișări
Imaginea articolului Bucureşti, reuniunea NATO: Blinken va anunţa asistenţă pentru reţeaua electrică ucraineană

Blinken a sosit în România luni seara, înaintea unor întâlniri cu aliaţii din NATO şi cu miniştrii de externe din Grupul celor şapte economii avansate.

Ministrul ucrainean de externe le-a spus unor diplomaţi NATO aflaţi în vizită la Kiev mai devreme în cursul zilei că transformatoarele sunt cel mai mare element al infrastructurii energetice care trebuiesc reparate.

Oficialul american, care a informat reporterii sub rezerva anonimatului, a declarat că Washingtonul a colaborat cu furnizorii americani de utilităţi şi hardware şi cu naţiunile europene pentru a localiza echipamente care pot ajuta la refacerea staţiilor de înaltă tensiune avariate de loviturile rachetelor ruseşti.

Blinken va folosi o întâlnire de marţi a unui nou grup de coordonare în domeniul energiei, care include G7 şi alte naţiuni, pentru a "prezenta o parte din ceea ce Statele Unite au reuşit să mobilizeze şi planurile noastre de a trimite aceste echipamente în Ucraina cât mai repede posibil, în următoarele câteva săptămâni", a declarat oficialul.

Oficialul nu a precizat ce formă va lua asistenţa sau cât de mult va valora aceasta.

De asemenea, Washingtonul a încurajat şi alte ţări să facă acelaşi lucru pentru ca Kievul să poată evita pene de curent care lasă milioane de oameni în întuneric şi fără încălzire.

În perioada 29-30 noiembrie 2022 are loc, la Bucureşti, Reuniunea miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici