Bulgaria are nevoie de 40 de milioane de euro pentru a reface zonele afectate de inundaţii

Bulgaria are nevoie de 75-80 de milioane de leva (aproximativ 38-40 milioane de euro) pentru a repara distrugerile cauzate de inundaţiile din sud-estul ţării, produse în urmă cu două săptămâni, conform unei estimări a ministrului Fondurilor Europene, Tomislav Doncev.

134 afișări
Imaginea articolului Bulgaria are nevoie de 40 de milioane de euro pentru a reface zonele afectate de inundaţii

Bulgaria are nevoie de 40 de milioane de euro pentru a reface zonele afectate de inundaţii (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Doncev a vizitat luni oraşul Haskovo, din zona afectată, cu scopul de a discuta cu autorităţile posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru a acoperi costurile reparaţiilor.

Inundaţiile din această zonă au fost cauzate de o crăpătură în structura barajului Ivanovo. Zece persoane au murit în urma inundaţiilor.

În opinia lui Doncev, o parte din finanţele necesare ar putea veni din porgramul european "Dezvoltarea Rurală", iar o altă parte din fondurile europene pentru Mediu.

După inundaţii, s-a dezvăluit că Bulgaria avea dreptul să acceseze 102 milioane de leva (aproximativ 51 de milioane de euro) în cadrul programului "Dezvoltarea Rurală" pentru prevenirea dezastrelor, dar aceste fonduri nu au fost utilizate pentru că autorităţile nu au demarat nici un proiect de finanţare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici