Campanie în bikini şi propunere de transformare a PE în bordel, în campania pentru europene

Naţionaliştii din Spania şi-au unit forţele pentru alegerile europene, un candidat polonez vrea să transforme Parlamentul European în casă de toleranţă, iar o reprezentantă a stângii din Italia a decis să lanseze campania electorală în bikini.

171 afișări
Imaginea articolului Campanie în bikini şi propunere de transformare a PE în bordel, în campania pentru europene

Campanie în bikini şi propunere de transformare a PE în bordel, în campania pentru europene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia France Presse prezintă câteva evenimente inedite din campania electorală pentru alegerile europene programate la 25 mai.

- Naţionaliştii din Spania se reunesc în Coaliţia pentru Europa

Sub numele Coaliţia pentru Europa, naţionaliştii catalani din CiU, bascii din PNV, Coalicion Canarhia, din arhipelagul Canare, şi formaţiunea Compromiso por Galicia au decis să candideze împreună pentru alegerile europene. Ei speră astfel că vor face cunoscut "dreptul popoarelor de a decide", a afirmat adjunctul secretarului general al CiU, primarul oraşului Barcelona, Xavier Trias. Iniţiativa intervine în condiţiile în care mai multe regiuni din Europa pledează pentru independenţă, afirmând însă că doresc să rămână în cadrul UE. Un referendum pe tema independenţei este prevăzut în Scoţia la 18 septembrie. O consultare populară privind independenţa Cataloniei este anunţată pentru 9 noiembrie.

- Campanie electorală în bikini

Paola Bacchiddu, responsabila pe probleme de comunicare a listei Tsipras (stânga radicală) din Italia, a postat pe pagina de Facebook o fotografie în care apare în bikini, însoţită de mesajul: "Campania electorală a început şi voi folosi toate mijloacele. Votaţi pentru lista Tsipras!". Mesajul a declanşat numeroase comentarii pe reţele sociale. Înaintea acestei iniţiative, lista Tsipras era cotată cu 4 la sută din intenţiile de vot în Italia.

- Sediul Parlamentului European, scos la vânzare

Candidatul eurosceptic şi ultraconservator polonez Janusz Korwin-Mikke, în vârstă de 71 de ani, promite că, dacă va fi ales, va scoate la vânzare sediul Parlamentului European, pentru a-l transforma în casă de toleranţă.

"Vom vinde sediul Parlamentului European, pentru a-l transforma în bordel", a declarat liderul partidului Noua Dreaptă, creditat în prezent cu între 4 şi 6 la sută în intenţiile de vot. Foarte popular în rândul alegătorilor tineri, programul său promite desfiinţarea Europei "socialiste" şi eliminarea impozitelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici