Capacitatea militară a Iranului are scop defensiv, susţine Teheranul

Capacitatea militară a Iranului, care este în creştere, are un scop pur "defensiv", susţine şeful Statului Major al armatei iraniene la împlinirea a 30 de ani de la izbucnirea războiului dintre Iran şi Irak (1980 - 1988).

40 afișări
Imaginea articolului Capacitatea militară a Iranului are scop defensiv, susţine Teheranul

Capacitatea militară a Iranului are scop defensiv, susţine Teheranul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Capacitatea militară a Iranului, care este în creştere, are doar rolul de a descuraja eventuale agresiuni şi de a apăra ţara de ameninţările inamicilor", a declarat generalul Hassan Firouzabadi într-un discurs care precedă defilarea militară organizată anual pe 22 septembrie.

Statele Unite şi Israelul au anunţat de mai multe ori că nu exclud posibilitatea unui atac împotriva Iranului, în condiţiile în care regimul islamist este suspectat că încearcă să se doteze cu arme nucleare.

În replică, liderii iranieni au multiplicat manevrele militare, avertizând că orice agresiune împotriva Iranului va conduce la un conflict generalizat în Orientul Mijlociu.

Preşedintele Mahmoud Ahmadinejad a reiterat marţi, la New York, unde participă la Adunarea Generală ONU, că un atac american împotriva Iranului ar conduce la un război "fără limite", subliniind totuşi că nu crede că cineva ar ataca Iranul.

Po fondul înarmării Iranului, statele din zona Golfului Persic au început să îşi dezvolte capacităţi militare. Statele Unite negociază cu Arabia Saudită un contract de 60 de miliarde de dolari pentru vânzarea de armament.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici