Casa Albă anunţă că grupul Stat Islamic a pierdut toate zonele din Siria/ Donald Trump confirmă victoria antiteroristă | VIDEO

Reţeaua teroristă Stat Islamic nu mai ocupă nicio zonă din Siria, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Preşedinţiei Statelor Unite, citat de agenţia de presă Reuters.

827 afișări
Imaginea articolului Casa Albă anunţă că grupul Stat Islamic a pierdut toate zonele din Siria/ Donald Trump confirmă victoria antiteroristă | VIDEO

Casa Albă: Reţeaua teroristă Stat Islamic a pierdut toate zonele din Siria

"Reţeaua teroristă Stat Islamic a fost eliminată sută la sută", a declarat vineri Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Preşedintele Donald Trump a fost înştiinţat de victoria din Siria de Patrick Shanahan, secretarul interimar al Apărării, a precizat Sarah Sanders.

Donald Trump anunţa miercuri iminenţa eliberării zonelor din Siria ocupate de organizaţia teroristă sunnită. "Teritoriul ocupat de reţeaua teroristă Stat Islamic este o mică pată pe hărţi şi va fi eliberat(...)", a afirmat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a precizat că Statele Unite vor menţine 400 de militari în Siria, dintre care 200 vor fi staţionaţi în apropierea frontierei cu Israelul. Donald Trump îşi atrăsese critici dure după ce anunţase retragerea trupelor americane din Siria şi reducerea efectivelor militare din Afganistan.

Donald Trump confirmă eliminarea reţelei teroriste Stat Islamic din Siria

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a confirmat, vineri seară, că reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic a fost eliminată din Siria, informează cotidianul Times of Israel şi Agenţia France-Presse.

Grupul terorist Stat Islamic a fost învins "sută la sută" în Siria, a declarat Donald Trump.

În cursul unei deplasări în statul american Florida, preşedintele SUA le-a prezentat jurnaliştilor două hărţi cu zonele din Siria care erau ocupate de organizaţia teroristă Stat Islamic şi care au fost eliberate.

"Aici este reţeaua Stat Islamic şi asta avem acum", a spus Trump, prezentând hărţile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici