Casa Albă: Atacul cibernetic asupra Sony Pictures, o problemă de securitate naţională

Atacul cibernetic major asupra Sony Pictures care a avut loc la sfârşitul lui noiembrie este o "problemă gravă de securitate naţională" pentru Statele Unite, a apreciat joi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, subliniind că această acţiune a fost efectuată de un actor "sofisticat", relatează AFP.

1494 afișări
Imaginea articolului Casa Albă: Atacul cibernetic asupra Sony Pictures, o problemă de securitate naţională

Casa Albă: Atacul cibernetic asupra Sony Pictures, o problemă de securitate naţională (Imagine: Shutterstock)

Întrebat în legătură cu o posibilă implicare a Coreei de Nord, Josh Earnest a afirmat că nu poate da un răspuns.

Departamentul american al Justiţiei şi FBI lucrează la dosar şi "ancheta avansează", a spus el, adăugând că acest tip de investigaţie este "extraordinar de complex".

"Este vorba de o acţiune distructivă (...) iniţiată de un actor sofisticat", a explicat el. "Nu sunt sigur ce anume a încercat să facă", a adăugat el.

Sony Pictures a renunţat miercuri să scoată pe piaţă filmul "Interviul care ucide!", în urma unor ameninţări ale un hackeri în spatele cărora ar sta Phenianul.

Întrebat în legătură cu răspunsul pe care Casa Albă intenţionează să-l aducă acestui incident, Earnest a subliniat că NSC (Consiliul de Securitate Naţională) va examina "un ansamblu de opţiuni".

Purtătorul de cuvânt al Executivului american a insistat totuşi asupra necesităţii unui răspuns "proporţional", subliniind că obiectivul celor care conduc un atac cibernetic de acest tip este de a "provoca un răspuns din partea Statelor Unite".

Filmul, o parodie asupra unui complot fictiv al CIA pentru asasinarea liderului nord-coreean Kin Jong-un, urma să fie scos pe piaţă în ziua de Crăciun în Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici