Casa Albă condamnă vehement atacurile armatei ruse asupra unor obiective civile din Ucraina

Administraţia Joseph Biden a condamnat vehement, miercuri seară, utilizarea disproporţionată a forţei de către armata rusă în Ucraina, după atacul care a vizat un spital de pediatrie din oraşul Mariupol.

681 afișări
Imaginea articolului Casa Albă condamnă vehement atacurile armatei ruse asupra unor obiective civile din Ucraina

"Este atroce să asistăm la utilizarea barbară a forţei militare contra civililor nevinovaţi, într-un stat suveran", a declarat miercuri seară Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

Conform unor surse locale citate de cotidianul Le Figaro, 17 adulţi au fost răniţi în atacurile atribuite armatei ruse care au vizat un spital de pediatrie din oraşul ucrainean Mariupol.

Autorităţile ucrainene au prezentat imagini şi au afirmat că atacurile asupra spitalului au provocat "distrugeri imense". "Clădirea medicală în care au fost trataţi recent copii este distrusă. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare", a comunicat Consiliul municipal din Mariupol, potrivit CNN.

Preşedintele Volodimir Zelenski a acuzat armata rusă că a atacat "direct" unitatea medicală, care include o maternitate. "Sunt adulţi şi copii sub dărâmături. O atrocitate. Oare cât timp va mai fi lumea complice la ignorarea terorii?", a declarat Zelenski într-un mesaj postat pe platforma Telegram. Liderul de la Kiev a cerut din nou Alianţei Nord-Atlantice să instituie zonă de interdicţie aeriană în Ucraina, dar NATO a respins deja solicitările, de teama izbucnirii unui conflict militar direct cu Rusia. Viceprimarul din Mariupol, Serhiy Orlov, susţine că în oraş au murit 1.200 de oameni de la începerea invaziei militare ruse.

Biroul Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului a anunţat miercuri că cel puţin 516 civili au fost ucişi în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse, avertizând însă că bilanţul este mai mare, în contextul procedurilor în curs de coroborare a datelor din mai multe zone beligerante, inclusiv din Mariupol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
rusia,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici