CE iniţiază procedura de sancţionare a Germaniei pentru legea salariului minim în transporturi

Comisia Europeană a decis, marţi, lansarea unei proceduri de sancţionare împotriva Germaniei pentru presupusa încălcare a legislaţiei comunitare prin aplicarea principiului salariului minim în sectorul transporturilor, potrivit unui comunicat oficial.

339 afișări
Imaginea articolului CE iniţiază procedura de sancţionare a Germaniei pentru legea salariului minim în transporturi

CE iniţiază procedura de sancţionare a Germaniei pentru legea salariului minim în transporturi (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

În urma unui schimb de informaţii cu autorităţile germane, Comisia Europeană a trimis o scrisoare oficială de înştiinţare, acesta fiind primul pas în cadrul procedurii de sancţionare pentru presupusa încălcare a reglementărilor comunitare (infringement).

"Chiar dacă susţine introducerea salariului minim în Germania, Comisia Europeană consideră că aplicarea Legii salariului minim tuturor operaţiunilor de transport de pe teritoriul german restricţionează libertatea de a oferi servicii şi de a asigura libera circulaţie a produselor", precizează comunicatul.

"Aplicarea acestor măsuri pentru operaţiuni internaţionale sau pentru cele de trazit nu poate fi justificată, creând bariere administrative disproporţionate care împiedică funcţionarea corespunzătoare a pieţei comune. Comisia Europeană consideră că sunt disponibile măsuri proporţionate pentru asigurarea protecţiei sociale a angajaţilor şi pentru garantarea concurenţei corecte, permiţând şi circulaţia liberă a serviciilor şi bunurilor", subliniază Executivul UE.

Autorităţile germane vor avea la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor Comisiei Europene.

Germania este a 22-a ţară membră a Uniunii Europene care introduce salariul minim în domeniul transporturilor. Legea a intrat în vigoare pe 1 ianuarie 2015, salariul minim fiind de 8,5 euro pe oră. Problema este că legea se aplică şi companiilor din afara Germaniei care oferă servicii pe teritoriul german.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici