Cea mai şocantă campanie anti-fumat: Imagini cu oameni pe patul de moarte vor acoperi pachetele de ţigări - FOTO

O campanie anti-fumat conţine cele mai şocante imagini de avertizare de până acum, cu fotografii ale fumătorilor aflaţi în pragul morţii din cauza cancerului.

8908 afișări
Imaginea articolului Cea mai şocantă campanie anti-fumat: Imagini cu oameni pe patul de moarte vor acoperi pachetele de ţigări - FOTO

Fumat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile vor apărea pe pachetele de ţigări vândute în Canada începând cu anul viitor, pentru a respecta o nouă lege care spune că 75% din suprafaţa pachetelor de ţigări trebuie să fie acoperită cu un mesaj anti-fumat, scrie dailymail.co.uk.

Oficialii din domeniul sănătăţii sunt de părere că acesta este cel mai agresiv mesaj anti-fumat lansat în lume până în prezent.

Una dintre imagini arată o femeie slăbită, fără păr, stând pe patul de moarte. Mesajul care însoţeşte imaginea este: "Aşa arată moartea provocată de cancer".

O altă imagine reprezintă un bărbat cu un tub ataşat de gât, iar mesajul este: "Cancerul la gât. Este greu de înghiţit".

Alte imagini şocante reprezintă copii afectaţi de adulţii care fumează în jurul lor, o femeie însărcinată care refuză o ţigară şi radiografia unui plămân afectat de boală.

Ministrul Sănătăţii din Canada a apărat mesajele, spunând că acestea au fost create pentru a şoca şi a speria.

"Vrem să facem imaginile mai mari şi mai uşor de înţeles. Fotografiile sunt şocante. Pot fi şi puţin înspăimânttoare, însă aceasta este realitatea fumatului", a declarat ministrul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici