Cei care vor să o înlocuiască pe Jacinda Ardern, după demisie, încep să îşi depună ofertele

Candidaţii care vor să o înlocuiască pe Jacinda Ardern în funcţia de prim-ministru al Noii Zeelande, după demisia acesteia, sunt aşteptaţi să înceapă să ăşi depună ofertele electorale, vineri, înainte de votul de duminică.

650 afișări
Imaginea articolului Cei care vor să o înlocuiască pe Jacinda Ardern, după demisie, încep să îşi depună ofertele

Sursa foto: Profimedia

Jacinta Ardern, în vârstă de 42 de ani, a declarat joi că „nu mai are curaj” pentru a continua să conducă ţara şi că va demisiona cel târziu la începutul lunii februarie.

Ea a spus şi că nu va mai candida pentru un nou mandat.

Parlamentarii Partidului Laburist urmează să voteze duminică pentru un nou lider. În cazul în care un candidat nu reuşeşte să obţină două treimi din voturile disponibile, competiţia pentru conducere va fi supusă votului tuturor membrilor.

Câştigătorul va deveni prim-ministru până la următoarele alegeri generale.

Mandatul de lider al lui Ardern se va încheia cel mai târziu la 7 februarie, iar alegerile generale vor avea loc la 14 octombrie.

Comentatorii indică o serie de miniştri ai lui Ardern drept posibili candidaţi pentru acest rol, printre care fostul ministru COVID şi actualul ministru al Educaţiei şi Poliţiei, Chris Hipkins, şi actualul ministru al Justiţiei, Kiri Allen.

Premierul laburist al Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a anunţat joi demisia într-un la o reuniune anuală a partidului, gestul său şocând opinia publică, potrivit CNN. Ardern este un lider foarte popular, inclusiv pe plan internaţional, şi a căpătat notorietate mai ales în timpul pandemiei, prin măsurile ferme luate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici