Cei trei prizonieri americani, eliberaţi din Coreea de Nord. Au ajuns astăzi la baza Andrews

Coreea de Nord a eliberat trei prizonieri americani în urma vizitei Secretarului de Stat al SUA, Mike Pompeo, la Phenian, înlăturând astfel un obstacol al viitorului summit între preşedintele Donald Trump şi Kim Jong-un, relatează site-ul agenţiei Reuters.

1460 afișări
Imaginea articolului Cei trei prizonieri americani, eliberaţi din Coreea de Nord. Au ajuns astăzi la baza Andrews

Cei trei prizonieri americani, eliberaţi din Coreea de Nord. Au ajuns astăzi la baza Andrews

"Am vrea să le mulţumim Guvernului SUA, preşedintelui Trump, secretarului Pompeo şi oamenilor din Statele Unite care ne-au adus acasă", au declarat cei trei într-un comunicat.

Prizonierii, eliberaţi în urma vizitei lui Mike Pompeo la Phenian, au ajuns joi la baza Andrews din afara Washingtonului.

O purtătoare de cuvânt de la Casa Albă a declarat că cei trei bărbaţi vor fi duşi la Centru Medical Militar Naţional Walter Reed, din apropierea Marylandului, pentru a fi evaluaţi medicali.

Eliberarea celor trei, considerată de Casa Albă ca fiind un "act de bunăvoinţă", reprezintă un efort al liderului suprem nord-coreean Kim Jong-un de a stabili un cadru pozitiv pentru summitul ce va urma.

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că va anunţa în trei zile locul unde se va desfăşura summitul istoric la care vor participa liderii SUA şi Coreei de Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici