Cel puţin 12 morţi, în urma prăbuşirii unui avion în nordul Canadei

Douăsprezece persoane au murit şi alte trei au fost rănite, sâmbătă, în urma prăbuşirii unui avion Boeing 737-200 al companiei First Air cu 15 persoane la bord, în nordul Canadei, a anunţat poliţia federală canadiană.

858 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 12 morţi, în urma prăbuşirii unui avion în nordul Canadei

Cel puţin 12 morţi, în urma prăbuşirii unui avion în nordul Canadei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din localitatea Resolute Bay din teritoriul arctic Nunavut.

Aparatul, fabricat în 1975 şi cumpărat de First Air în 1989, asigura un zbor charter între Yellowknife şi Resolute Bay şi urma să se îndrepte ulterior către sudul insulei Ellesmere.

Biroul canadian pentru securitatea transporturilor anchetează deja accidentul, iar investigatorii au localizat cutiile negre ale avionului.

Radio Canada a precizat că în momentul producerii accidentului starea vremii era "execrabilă" la Resolute Bay, cu ceaţă la 100 de metri altitudine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici