Video Cel puţin 12 morţi şi zeci de răniţi, după o explozie în oraşul filipinez Davao - VIDEO

Potrivit ultimului bilanţ anunţat de autorităţi, în urma exploziei şi-au pierdut viaţa 12 persoane, în timp ce peste 24 au fost rănite, notează The Associated Press online.

11275 afișări

Cel puţin zece persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 60 au fost rănite, în urma unei deflagraţii care a avut loc vineri seara în zona unei pieţe de noapte din oraşul filipinez Davao, relatează postul de televiziune CNN Filipine.

Mai multe echipaje de urgenţă s-au deplasat la faţa locului pentru a ajuta la operaţiunile de salvare, iar răniţi au fost transportaţi la un spital aflat în apropiere.

Catherine dela Rey, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Davao a declarat că echipele de genişti se află la locul incidentului pentru a căuta indicii cu privire la cauzele exploziei.

Potrivit purtătorului de cuvânt prezidenţial, Ernie Abella, în urma deflagraţiei au decedat cel puţin zece persoane.

Incidentul a avut loc chiar în perioada în care preşedintele filipinez Rodrigo Duterte se află în Davao, însă acesta se afla departe de locul exploziei, a declarat fiul său, Paolo, care este şi viceprimar al oraşului, raportează Reuters.

Explozia s-a produs într-o piaţă aflată în apropierea hotelului Marco Polo, care este în mod frecvent vizitat de preşedintele filipinez, care amterior a fost primar al oraşului.

Paolo Duterte a afirmat că dovezile iniţiale ar indica faptul că explozia ar fi fost cauzată de un rezervor de gaz petrolier lichefiat (GPL), însă a adăugat că ancheta este în curs.

Purtătorul de cuvânt Ernesto Abella a descris deflagraţia ca fiind "o explozie nespecificată". Oficialul filipinez a mai precizat că: "Deşi nimeni nu a revendicat responsabilitate, este mai bine ca populaţia să se abţină de la speculaţii nefondate şi să evite locurile aglomerate".

Forţele filipineze de securitate sunt angrenate într-o operaţiune împotriva militanţilor grupării islamiste Abu Sayyaf, care este listată drept organizaţie teroristă de Statele Unite şi Filipine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici