Cel puţin 200.000 de musulmani protestează în Jakarta, Indonezia, cerând arestarea guvernatorului Basuki Tjahaja Purnama - VIDEO

Cel puţin 200.000 de musulmani protestează vineri în capitala Indoneziei, Jakarta, cerând arestarea guvernatorului Basuki Tjahaja Purnama, cunoscut şi ca Ahok, care a devenit ţinta furiei cetăţenilor, după ce a citat un verset din Coran, ce avertizează împotriva alianţelor musulmanilor cu creştinii şi evreii.

1992 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 200.000 de musulmani protestează în Jakarta, Indonezia, cerând arestarea guvernatorului Basuki Tjahaja Purnama - VIDEO

Cel puţin 200.000 de musulmani protestează în Jakarta, Indonezia, cerând arestarea guvernatorului Basuki Tjahaja Purnama (Imagine: Hepta/ Arhiva Foto Mediafax)

Un astfel de protest a mai avut loc la începutul lunii noiembrie, dar nu a dus la rezultatele dorite de protestatari, notează The Guardian.

Guvernatorul Basuki Tjahaja Purnama, creştin de etnie chineză, este anchetat pentru blasfemie, după ce a citat un verset din Coran, ce avertizează împotriva alianţelor musulmanilor cu creştinii şi evreii.

Fluturând pancarte “La închisoare Ahok, legea trebuie să fie corectă“, manifestanţii s-au îmbrăcat în robe albe musulmane şi defilează pe străzile capitalei. 

“Tot ce vrem este dreptate, iar dreptatea este arestarea lui Ahok“, a spus unul dintre protestatari, Ricky Subagia, în vârstă de 26 de ani, care a parcurs 200 km din oraşul Garut până în Jakarta, pentru a participa la protest.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici