Cel puţin 34 de morţi şi zeci de răniţi în urma a două atacuri teroriste comise în Afganistan

  • Cel puţin 34 de morţi şi zeci de răniţi în urma a două atentate comise în Afganistan.
  • Atacurile au vizat o bază militară şi un convoi oficial.
  • Guvernatorul provinciei Zubal a fost rănit uşor în unul din atacuri.
395 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 34 de morţi şi zeci de răniţi în urma a două atacuri teroriste comise în Afganistan

Profimedia

Cel puţin 34 de persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în urma a două atacuri teroriste comise duminică în Afganistan, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de agenţia Associated Press.
 
Primul atac terorist a vizat o bază militară din provincia Ghazni, situată în estul Afganistanului. Au fost ucişi 31 de militari, iar alţi 24 au fost răniţi în atentat.
 
Un alt atac a avut loc în sudul Afganistanului, unde a fost vizat un convoi al guvenatorului provinciei Zubal. Cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 21 au fost rănite în acest atac. Guvernatorul provinciei Zubal, Attajan Haqbayat, a fost rănit uşor în atentat.
 
Cele două atacuri sinucigaşe nu au fost revendicate, dar intervin în contextul reluării operaţiunilor insurgenţilor talibani. În Afganistan sunt active şi organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici