Cel puţin 38 de morţi în urma unei alunecări de teren în China

O alunecare de teren produsă vineri în sud-vestul Chinei a provocat moartea a cel puţin 38 persoane, alte două fiind rănite, iar alte şase persoane fiind date dispărute, au anunţat autorităţile locale.

136 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 38 de morţi în urma unei alunecări de teren în China

Cel puţin 38 de morţi în urma unei alunecări de teren în China (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 18 morţi şi alte 20 de persoane date dispărute.

Şaisprezece locuinţe au fost distruse într-un sat din provincia Yunnan, potrivit autorităţilor locale.

Echipele de intervenţie au reuşit să salveze două persoane care au fost luate de torentul de noroi şi au fost rănite, potrivit aceleiaşi surse.

Bilanţul provizoriu al morţilor era, vineri spre seară, de 38 persoane, inclusiv şapte membri ai unei familii, anunţă autorităţile locale într-un comunicat.

Agenţia China Nouă susţine că 46 de persoane au fost luate de alunecarea de teren.

Noul lider chinez, Xi Jinping, premierul în exerciţiu Wen Jiabao şi viitorul său înlocuitor Li Keqiang au ordonat să fie "depuse toate eforturile necesare" pentru salvarea victimelor, a anunţat agenţia oficială.

Această regiune din sudul Chinei, situată în nord-estul Yunnan, a fost afectată la 7 septembrie de un seism cu magnitudinea de 5,6, care a provocat moartea a 81 de persoane, dar şi de o alunecare de teren, o lună mai târziu, care a îngropat 18 copii într-o şcoală.

Alunecările de teren sunt frecvente în regiunile muntoase din China, unde normele de securitate privind construcţiile nu sunt respectate de cele mai multe ori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici