Cel puţin 41 de copii au murit în urma incendiului de la mall-ul din Kemerovo

Cel puţin 41 de copii au murit în urma incendiului produs duminică într-un centru comercial din oraşul siberian Kemerovo, iar numărul persoanelor rănite a fost actualizat la 68, au anunţat marţi autorităţile locale, relatează site-ul agenţiei Tass.

1444 afișări
Imaginea articolului Cel puţin 41 de copii au murit în urma incendiului de la mall-ul din Kemerovo

Cel puţin 41 de copii au murit în urma incendiului de la mall-ul din Kemerovo

Potrivit celor mai recente date, 64 de persoane au murit. Mai multe victime nu au putut fi identificate, iar examinarea ADN va dura până la două săptămâni.

"Un total de 68 de persoane au primit îngrijiri medicale, inclusiv câteva zeci de copii. În prezent, 15 persoane rămân internate, inclusiv trei copii", a precizat un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă.

Cauza incendiului nu este deocamdată cunoscută, dar anchetatorii au reţinut cinci persoane, inclusiv unul dintre agenţii de securitate ai centrului comercial, care nu a reuşit să pornească sistemul de avertizare vocală în caz de incendiu.

Prin intermediul unei postări pe Facebook, politicianul rus Anton Gorelkin a precizat că "ieşirile de incendiu au fost închise, transformând complexul într-o capcană" şi că "nu a existat o evacuare organizată".

Viceguvernatorul regiunii Kemerovo, Vladimir Chernov, a confirmat faptul că ieşirile de urgenţă erau blocate şi a precizat că informaţiile preliminare arată că incendiul a izbucnit în spaţiul de joacă pentru copii, iar primul lucru care a luat foc a fost o trambulină.

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat doliu naţional pentru ziua de 28 martie, ca urmare a tragediei din oraşul siberian Kemerovo. La 25 martie, un incendiu a izbucnit la ultimul etaj al centrului comercial Zimnyaya Vishnya, alcătuit din patru etaje şi cu suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici