Zona istorică din Dhaka, Bangladesh, distrusă de un incendiu catastrofal. Cel puţin 70 de morţi | FOTO, VIDEO

Cel puţin 70 de persoane au decedat în urma unui incendiu izbucnit în cursul nopţii de miercuri spre joi în zona istorică a capitalei Bangladeshului, Dhaka, au anunţat autorităţile locale, potrivit site-ului postului BBC News.

830 afișări
Imaginea articolului Zona istorică din Dhaka, Bangladesh, distrusă de un incendiu catastrofal. Cel puţin 70 de morţi | FOTO, VIDEO

Cel puţin 70 de morţi în urma unui incendiu în zona istorică a capitalei Bangladeshului, Dhaka

Incendiul a izbucnit în incinta unui depozit de produse chimice aflat la parterul unei clădiri rezidenţiale din zona Chawkbazar, a declarat generalul Ali Ahmed Khan, directorul serviciului de apărare civilă şi pompieri din Bangladesh.

Incendiul s-a răspândit cu rapiditate în condiţiile în care clădirile din această zonă sunt la foarte mică distanţă unele de altele, iar străzile sunt înguste.

Printre zecile de victime se numără clienţi ai unui restaurant, cât şi mai mulţi participanţi la o nuntă, a declarat Ibrahim Khan, un oficial din cadrul Poliţiei metropolitane din Dhaka.

Aproximativ 200 de persoane caută supravieţuitori sau cadavre, a declarat un oficial, precizând că incendiul a fost adus sub control după aproximativ cinci ore.

Cel puţin 50 de persoane au fost spitalizate, unele dintre acestea fiind în stare critică.

Astfel de dezastre sunt relativ frecvente în Bangladesh, în special din cauza nerespectării reglementărilor privind siguranţa la incendiu, astfel că sute de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimii câţiva ani.

În 2012, în urma unui incendiu la o fabrică de textile au decedat 112 persoane, iar peste 1.100 de oameni au murit în 2013 ca urmare a prăbuşirii clădirii Rana Plaza, cauzată de o serie de încălcări ale legislaţiei în domeniul constucţiilor, inclusiv adăugarea de trei etaje faţă de autorizaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici