Video Cel puţin cinci morţi şi şapte răniţi, după ce un tren a deraiat în apropiere de Strasbourg. Surse Figaro: "Cel mai probabil este o eroare umană" - VIDEO

Cel puţin cinci persoane au murit şi alte şapte au fost rănite, după ce un tren a deraiat în nordul oraşului francez Strasbourg şi a luat foc, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

58104 afișări

Un tren de mare viteză (TGV) a deraiat, sâmbătă după-amiază, în comuna Eckwersheim, în apropiere de Strasbourg, situat în nord-estul Franţei, declanşându-se un incendiu la bordul trenului.

Echipele de salvare au sosit la faţa locului.

Cel puţin cinci persoane au murit.

Incidentul a fost confirmat de reprezentanţii companiei de transport din Franţa, SNCF, fără a se oferi alte detalii despre incident.

Potrivit martorilor, trenul a deraiat pe un pod, apoi s-a prăbuşit în canalul Marne Rhin peste care trecea.

Incidentul are loc mai puţin de 24 de ore de la comiterea atentatelor teroriste din Paris, soldate cu moartea a 128 de persoane şi rănirea a aproximativ 300 de oameni.

Trenul deraiat în Franţa efectua teste de rulare, cel mai probabil este "eroare umană"

Trenul deraiat în nordul Franţei efectua teste la viteze mari, iar incidentul probabil este cauzat de o eroare umană, anunţă surse citate de ziarul Le Figaro.

"Este privilegiată ipoteza unei erori umane", a declarat o sursă judiciară de la Strasbourg.

"Nu există indicii că ar fi vorba de un atentat", a explicat un alt oficial francez.

Trenul efectua o cursă-test, la viteza de circa 350 de km/h.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici