Cel puţin două persoane au murit în urma unui incendiu produs într-o tabără de refugiaţi din Grecia | Incendiul ar fi fost provocat chiar de către migranţi

Cel puţin doi migranţi au murit duminică în urma unui incendiu izbucnit într-o tabără de refugiaţi din Grecia, potrivit presei elene, citate de France 24.

326 afișări
Imaginea articolului Cel puţin două persoane au murit în urma unui incendiu produs într-o tabără de refugiaţi din Grecia | Incendiul ar fi fost provocat chiar de către migranţi

Cel puţin două persoane au murit în urma unui incendiu produs într-o tabără de refugiaţi din Grecia

UPDATE: Incendiul produs duminică în tabăra de refugiaţi Moira de pe insula Lesbos din Grecia ar fi fost produs chiar de către migranţii care locuiesc în respectiva tabără, au informat autorităţile locale, citate de Al Jazeera.

Nemulţumiţi de faptul că tabăra este suprapopulată, locuitorii acesteia, majoritatea afgani, ar fi incendiat o plantaţie de măslini din apropiere şi, la doar câteva minute mai târziu, ar fi declanşat un incendiu în interiorul taberei, după cum a informat Theodoros Chronopoulos, purtător de cuvânt al Poliţiei elene.

„Situaţia este tensionată”, a declarat Stratis Kytelis, primarul din Lesbos. „Sunt informaţii despre moartea unei mame şi a copilului ei. Nu am putut să confirmăm această informaţie încă”, a spus acesta.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre faptul că o femeie şi copilul său au murit în urma incendiului de astăzi din Lesbos”, a scris Reprezentanţa Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi din Grecia pe Twitter.

 

 

Incendiul a avut loc în tabăra de refugiaţi Moira de pe insula Lesbos. Victimele ar fi o femeie şi un copil, potrivit autorităţilor.

Potrivit primelor informaţii, migranţii aflaţi în respectiva tabără au devenit violenţi din cauza faptului că pompierii ar fi intervenit târziu, iar după stingerea flăcărilor forţele de ordine au fost nevoite să facă uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Autorităţile de la Atena au fost nevoite să trimită avioane militare într-o încercare de a calma situaţia.

Un imigrant afgan aflat la faţa locului a declarat că flăcările s-au răspândit rapid, afectând şase sau şapte locuinţe modulare din cadrul taberei. El a mai declarat că au existat trei victime, o femeie şi doi copii. „Am găsit doi copii complet carbonizaţi şi o femeie, care era şi ea moartă. I-am predat pe copii pompierilor”, a spus acesta.

Adjunctul ministrului grec pentru Protecţie Civilă, Lefteris Economou, dar şi şeful Poliţiei Elene şi secretarul general pentru Migraţie, se îndreaptă spre Lesbos.

Mai mulţi migranţi din respectiva tabără s-au declarat revoltaţi de faptul că forţele de intervenţie au ajuns prea târziu la locul incendiului, ceea ce ar fi dus la moartea victimelor.

Tabăra Moira găzduieşte aproximativ 13.000 de refugiaţi, deşi capacitatea acesteia este de doar 3.000 de persoane.

Aproximativ 70.000 de refugiaţi, majoritatea sirieni, se află pe teritoriul Greciei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici