Cel puţin două persoane, ucise în urma unui atac asupra unei baze militare din Venezuela

Autorităţile venezuelene au suprimat un atac al unor soldaţi şi civili înarmaţi asupra unei baze militare din oraşul Valencia, cel puţin două persoane fiind ucise în urma escaladării tensiunilor, informează Reuters.

409 afișări
Imaginea articolului Cel puţin două persoane, ucise în urma unui atac asupra unei baze militare din Venezuela

Cel puţin două persoane, ucise în urma unui atac asupra unei baze militare din Venezuela

Conform unei înregistrări video apărută pe site-urile de socializare, cel puţin 12 persoane îmbrăcate în uniforme militare anunţau începerea unei revolte pentru a restaura ordinea constituţională.

În emisiunea săptămânală a lui Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, liderul a condamnat atacatorii ca fiind ”mercenari”.

Conform acestuia, în jur de 20 de persoane au pătruns în fortul Paramacay din Valencia, surprinzând gărzile şi întreptându-se direct spre un depozit de arme.

Doi dintre atacatori au fost ucişi în urma unor schimburi de focuri cu militarii, potrivit lui Maduro.

Oficialii partidului socialist au anunţat că opt persoane au fost arestate, inclusiv trei militari, în timp ce restul au reuţit să-şi piardă urma după ce s-au înarmat.

”Cei care au reuşit să fugă sunt căutaţi şi îi vom captura”, a declarat Maduro.

În Valencia, sute de persoane au ieşit în stradă pentru a susţine ceea ce pare a fi o mică revoltă militară, conform unui localnic.

Protestatarii din Valencia au fost însă risipiţi de gazele lacrimogene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici