Cinci oameni şi-au pierdut viaţa într-un atac sinucigaş în apropiere de aeroportul din Kabul - VIDEO

Un atac sinucigaş a avut loc, luni, la un punct de control situat în apropiere de intrarea în aeroportul internaţional de la Kabul, cinci persoane fiind ucise, a anunţat poliţia din capitala afgană, relatează BBC News online.

131 afișări
Imaginea articolului Cinci oameni şi-au pierdut viaţa într-un atac sinucigaş în apropiere de aeroportul din Kabul - VIDEO

Cel puţin şapte răniţi într-un atac sinucigaş în apropiere de aeroportul din Kabul (Foto: Captura Video)

Oficiali aflaţi la faţa locului au declarat că cel puţin 16 oameni au fost răniţi în explozie, care a avut loc în jurul orei prânzului. Un purtător de cuvânt al talibanilor a precizat că atacul a vizat un convoi de străini, însă este neclar dacă vreunul dintre aceştia a murit sau a fost rănit.

Şeful poliţiei capitalei afgane, Sayed Gul Agha Rouhani, a declarat pentru presă că atacatorul sinucigaş a intrat cu un vehicul în primul punct de control de pe stradă, către aeroport. Wahidullah Mayar, un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Publice, a precizat că printre cei răniţi în explozie se află un copil.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani susţine o conferinţă de presă televizată luni pentru a discuta despre situaţia de securitate.

Atacul taliban de luni survine după trei atacuri de vinerea trecută, în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 50 de persoane. Un kamikaze taliban s-a detonat vineri în apropiere de Academia de Poliţie din Kabul, omorând aproximativ 20 de recruţi. Puţin mai târziu, bărbaţi înarmaţi au lansat un atac asupra bazei NATO Camp Integrity, situate în apropiere de aeroport, ucigând unsprezece persoane, inclusiv un soldat american şi opt antreprenori. Anterior acestui eveniment, un camion încărcat cu explozivi a fost detonat în apropiere de o bază a armatei, în zona Shah Shahid din capitala afgană, omorând 15 persoane.

Gruparea talibană a revendicat atacul din apropierea Academiei de Poliţie, dar nu a menţionat celelalte două incidente. 

Explozia de la punctul de control din apropierea aeroportului de la Kabul face parte dintr-o serie de atacuri soldate cu morţi, care urmează anunţului cu privire la un nou lider taliban. Un oficial ONU a spus că atacurile ar putea fi rezultatul unei lupte de putere în rândul talibanilor după moartea liderului grupului, Mollahul Omar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici