China a conformat un focar de pestă pornică africană în apropiere de Wuhan

China a confirmat focare de pestă porcină africană în provinciile sale cheie producătoare de carne de porc Sichuan şi Hubei, a declarat sâmbătă Ministerul Agriculturii şi Afacerilor Rurale.

263 afișări
Imaginea articolului China a conformat un focar de pestă pornică africană în apropiere de Wuhan

China a conformat un focar de pestă pornică africană în apropriere de Wuhan

Cazurile au fost detectate în prefectura Aba din provincia Sichuan din sud-vest şi în oraşul Xiangyang din provincia Hubei aflat în aproprierea oraşului Wuhan.

Focul a ucis 38 de porci într-o fermă de 127 de porci din Sichuan, cea mai mare provincie producătoare de carne din China. În Hubei, boala a fost detectată pe un camion de porci transportat ilegal dintr-o altă provincie. Din 165 de porci, 10 au fost infectaţi şi cinci au murit.

China este cel mai mare producător şi consumator mondial de carne de porc. Un focar mare de pestă porcină africană a eliminat aproximativ jumătate din efectivul ţării în 2019, la un an după ce a ajuns în ţară. Probeleme cu alimentare cărnii de porc au avut un impact la nivel mondial cu privire la preţul cărnii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici