China acuză SUA de lipsă de respect după avertismentul lui Tillerson către ţările latino-americane

Beijingul acuză Washingtonul de lipsă de respect faţă de America Latină, după ce secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a avertizat ţările din această regiune în legătură cu dependenţa economică de China, informează agenţia de ştiri Reuters.

1004 afișări
Imaginea articolului China acuză SUA de lipsă de respect după avertismentul lui Tillerson către ţările latino-americane

China acuză SUA de lipsă de respect după avertismentul lui Tillerson către ţările latino-americane

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a avertizat, joi, că Rusia şi China îşi asumă roluri ”alarmante” în America Latină şi a cerut statelor din regiune să coopereze cu Statele Unite.

”America Latină nu are nevoie de noi puteri imperiale care caută beneficii pentru propriul popor”, a declarat Tillerson, în cadrul unui discurs susţinut înaintea unui turneu pe care urmează să-l desfăşoare în America de Sud.

Într-un comunicat publicat vineri seara, Ministerul de Externe de la Beijing a transmis că la baza cooperării între China şi America Latină stau interese şi necesităţi comune.

"Ceea ce a spus Statele Unite este în întregime împotriva adevărului şi este o dovadă de lipsă de respect faţă de numărul vast de ţări din America Latină", se afirmă în comunicatul emis de MAE chinez.

Cooperarea dintre China şi ţările din America Latină se bazează pe egalitate, reciprocitate, deschidere şi incluziune, au adăugat autorităţile de la Beijing.

"China este un cumpărător internaţional major de mărfuri în vrac din America Latină şi importă din ce în ce mai multe produse agricole şi cu valoare adăugată ridicată din regiune", se mai arată în comunicat.

"Sperăm că ţările relevante vor abandona conceptele depăşite ale jocurilor cu sumă zero şi vor analiza dezvoltarea relaţiilor China-America Latină într-o manieră deschisă şi inclusivă", mai precizează Beijingul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici