China avertizează că "o confruntare" cu Statele Unite este inevitabilă: "Dacă nu frânează (...) nicio barieră nu va putea împiedica trenul să deraieze, iar confruntarea va fi sigură"

Noul ministru de externe al Chinei, Qin Gang, a avertizat marţi că "conflictul şi confruntarea" cu Statele Unite sunt inevitabile dacă Washingtonul nu-şi schimbă cursul, subliniind preocupările Partidului Comunist Chinez cu privire la tensiunile în creştere între cele două superputeri rivale, relatează FT.

4012 afișări
Imaginea articolului China avertizează că "o confruntare" cu Statele Unite este inevitabilă: "Dacă nu frânează (...) nicio barieră nu va putea împiedica trenul să deraieze, iar confruntarea va fi sigură"

China avertizează asupra unui potenţial conflict cu SUA : "Dacă nu frânează (...) nicio barieră nu va putea împiedica trenul deraieze, iar confruntarea va fi sigură"

"Dacă SUA nu frânează şi continuă să meargă pe drumul greşit, nicio barieră nu va putea împiedica trenul deraieze, iar confruntarea va fi sigură", a declarat Qin Gang marţi.

Remarcile ministrului de externe, făcute în cadrul unei conferinţe de presă în timpul sesiunii anuale a legislativului Chinei, au venit după ce liderul Chinei, Xi Jinping a lasat o serie de critici directe la adresa SUA, un lucru rar dat fiind că Beijingul a preferat în general un ton diplomatic .

"Ţările vestice, conduse de SUA, ne aplică un blocaj, o încercuire şi o suprimare", a spus Xi delegaţilor organismului consultativ politic de top al Chinei luni, potrivit mediei de stat.

Interesele SUA şi ale Chinei se ciocnesc pe o gamă largă de probleme, inclusiv Taiwanul, atacul Rusiei asupra Ucrainei şi statul de putere globală în domeniul tehnologiei. Îngrijorările crescute în Washington că Beijingul ar putea reprezenta cea mai mare ameninţare la securitatea SUA au dus la eforturi de contracarare a influenţei sale, inclusiv controalele la export şi sancţiunile care vizează companiile chineze de tehnologie, consolidarea legăturilor cu aliaţii din regiunea Indo-Pacifică şi sprijin mai puternic pentru Taiwan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici