China efectuează exerciţii în apropierea Taiwanului. Tensiunile în regiune cresc

  • Armata chineză efectuează exerciţii în apropiere de Taiwan
  • Oficialii de la Taipei se tem că exerciţiile făcute de vecini sunt pregătiri pentru o eventuală invazie
  • Operaţiunile s-au concentrat în partea de est şi sud-vest a insulei
1776 afișări
Imaginea articolului China efectuează exerciţii în apropierea Taiwanului. Tensiunile în regiune cresc

Sursa foto: Profimedia

Forţele aeriene din Taiwan au avertizat 18 avioane chineze care au intrat în zona sa de apărare aeriană, relatează Reuters.

Comandamentul Teatrului de Est al Armatei de Eliberare a Poporului Chinez a susţinut într-o declaraţie că mijloacele sale navale şi aeriene au efectuat exerciţii de vineri până duminică în estul şi sud-vestul Taiwanului pentru a testa şi îmbunătăţi capacitatea de luptă.

Taiwanul şi-a ridicat alerta de securitate de când Rusia a invadat Ucraina, deoarece preconizează că vecinii săi ar urmări să facă o mişcare similară.

China nu a renunţat niciodată la utilizarea forţei pentru a aduce Taiwanul guvernat democratic sub controlul său, însă guvernul de la Taipei respinge pretenţiile de suveranitate ale vecinilor, afirmând cu tărie că doar cei 23 de milioane de locuitori ai insulei îşi pot decide singuri viitorul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici